Birmingham New Street featured in Architect's Journal

Press Cutting

Birmingham New Street has been a big talking point recently, and now it is featured in this week’s Architect’s Journal. The article details the long process of bringing the project to fruition (initial plans began back in 2002), particularly focusing on the futuristic cladding.

Including the construction of a new 10,500 m2 concourse, the competition-winning entry from AZPML has introduced another iconic structure to the Birmingham city centre. The inventive upward-facing, stainless steel cladding catches the reflection of the sky above, and draws attention to its highly-polished surface.

A brand new central atrium space running directly over the subterranean platforms and concourse includes huge wishbone shaped arched trusses which support lightweight ETFE pillows to allow light to flow into the station, transforming the shopping experience and station concourse below.

Read article on Architect's Journal