brunel-student-residences-bishops-complex-01-©-valerie-bennett
© Valerie Bennett
brunel-student-residences-bishops-complex-02-©-valerie-bennett
© Valerie Bennett
brunel-student-residences-bishops-complex-03-©-valerie-bennett
© Valerie Bennett

Brunel Student Residences – Bishop Complex

As part of their consolidation onto one campus at Uxbridge, Brunel University is infilling the space between buildings with new facilities, including student residences.

Our experience on projects of this type at Royal Holloway and Queen Mary Universities showed that the best way to build Sheppard Robson’s design of stepped, five-storey blocks is with tunnel-formed concrete. 

Integrating wall and floor structure, this is fast and efficient, and can be built above a large strip foundation saving time and costs. The final phase of the design creates an open space at ground level by raising the building on a series of columns, but the floors above can still be constructed using the tunnel form technique.

Stepped, five-storey blocks built over a large, strip-formed foundation

LOCATION
London, UK
CLIENT
Brunel University
ARCHITECT
Sheppard Robson
PROJECT VALUE
£ 20 million
COMPLETION
2005