Judge Business School 01
Image Courtesy of Cambridge Judge Business School
Judge Business School 02
© Stanton Williams
Judge Business School 03
© Stanton Williams
Judge Business School 04
© Stanton Williams

Judge Business School

Our strong relationship with Stanton Williams has been proven across a range of projects, some of the most successful of which, such as the Stirling Prize-winning Sainsbury Laboratory, have been in the Cambridge area. At the Judge Business School the challenge was to create a masterplan for the expansion of the facilities on the Old Addenbrooke’s Hospital site, in keeping with the grand architecture of the existing structure.

The location of the building in Cambridge’s historical city centre has brought with it many constraints; we are working around these to deliver a mixture of lecture spaces, teaching areas and offices via several new-build structures, which will meet the needs of this growing institution whilst remaining sensitive towards its surroundings.

In the Tennis Court Road section of the site, the design includes large span auditoria at ground level, with offices above. A featured atrium will connect the new building with the existing structure, providing a light, airy space at the entrance to the building and use sculpted concrete frame set at centres which match the structural rhythm of the hospital building.

The new building is to be constructed hard up against the highway boundary with the narrow road to the rear of the site where two existing hostel buildings occupy much of the site. Therefore, this restricted site access requires careful phasing for demolition and construction, whilst utilising the absolute maximum of the site footprint being occupied by the new building.

Expansion of the facilities at the former Addenbrooke’s Hospital in Cambridge, and conversion into an educational centre

LOCATION
Cambridge, UK
CLIENT
University of Cambridge
ARCHITECT
Stanton Williams
PROJECT VALUE
undisclosed